Zuppa alla pavese - Húsleves kenyérszeletekkel recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
283 kcal
16 gramm
19 gramm
Leves:
1 vöröshagyma
1 gerezs fokhagyma
3 paradicsom
2 sárgarépa
2 zeller
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1/2 csokor kakukkfű
800 ml marhahúsleves
1 tk szemes bors
2 borókabogyó
1 babérlevél
só, ízlés szerint
Ezen kívűl:
3 szelet toastkenyér
2 ek vaj
4 kisebb tojás
40 g parmezán (darabban)
A Zuppa alla pavese - Húsleves kenyérszeletekkel elkészítési módja:
Előkészítés: (10 perc) Vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. Fokhagymát megtisztítjuk. Meghámzott paradicsomot elnegyedeljük. Zöldségeket (sárgarépa, zeller) megmossuk és megpucoljuk, majd feldaraboljuk. Perezselyemzöldet és a kakukkfüvet megmossuk és néhány lecsípett levelet félreteszünk a díszítéshez. Elkészítés: (40 perc) Húslébe rakjuk a feldarabolt paradicsomot, zellert, sárgarépát és vöröshagymát. Ezekhez hozzáadjuk a fűszereket (perezselyemzöldet kakukkfüvet, fokhagymát) és adunk hozzá kevés sót. A levest kis vagy közepes lángon felfőzzük. Nagyon lassan, kb. 30 percig főzzük a levest. Majd átszűrjük egy másik edényben (természetesen a zöldségeket felfogva). A toastkenyerek héját levágjk, majd négy kis háromszögre vágjuk mindegyik szeletet. A vajat közepes lángon egy serpenyőben megolvasztjuk, majd a belerakott kis kenyérdaraboknak mind a két oldalát megpirítjuk benne. A kenyérháromszögeket előmelegített tányérba tesszük. Minden tálba ráütünk egy kisebb tojást a kenyerekre és rámerjük az újból felforralt, forró levest. Végül a finomra reszelt parmezánt a kenyérre és a tojára szórjuk és még díszítésként hinthetünk rá a félretett fűszerlevelekből. Jó étvágyat!
Fontos, hogy a leves nagyon forró legyen, a tojás miatt.
Valahol készítik úhy is Olaszországban, hogy a tojást megsütik, tükörtojásnak.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. jan. 27. 18:08
A zuppa alla pavese - húsleves kenyérszeletekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.