Panna cotta - Tejszínkrém recept
30 perc
Szénhidrátszegény
451 kcal
40 gramm
16 gramm
200 g málna
1 vaníliarúd
500 g tejszín (vagy 250 ml tejszín és 250 ml tej)
40 g cukor
3 fehér zselatinlap
A Panna cotta - Tejszínkrém elkészítési módja:
Előkészítés: (5 perc) Málát kiválogatjuk, ha mályhűtött, akkor pedig szűrőbe téve leöntjük forró vízzel. Előkészítünk és kiöblítünk hideg vízzel egyenes falú pudingformákat vagy csészéket. Elkészítés: (25 perc) A vaníliarudat hosszába félbevágjuk, és a pelét kikaparjuk. A tejszínt a cukorral, a vaníliabelével és a hüvelyével edénybe tesszük. Majd ezt közepes lángon 8 percig főzzük. Uselatint hideg vízbe beáztatjuk. A vanília hüvelyét kivesszük a tejszínből. A zselatinlapokat kézzel kinyomkodjuk és a zselatint a forró vaníliás tejszínbe tesszük, s állandó kevergetés mellett feloldjuk. A tejszínt formákba öntjük és hűvös helyre tesszük. 6 óráig kell hagyni dermedni a tejszínes krémet. Elkészítjük a málnás öntetet. Elég egyszerű. Csak botmixerrel pürásítjük a gyümölcsöt és szűrőn átpaszírozzuk. Tálaláskor a tejszínes krémet egy késsel fellazítjuk a forma, vagy csésze falától, majd a tálkát kis ideig forró vízbe bártjuk és a tányérra mert gyümölcsszószra kiborítjuk. Jó étvágyat!
Ez az édesség tálalható karamellás mártással is.
Ehhez közepes lángon cukrot olvasztunk egy serpenyőben (karamellizálunk), majf delöntjük egy kis alma- vagy citromlével. Majd addig főzzük, még ismét folyos nem lesz a karamell.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. jan. 25. 11:44
A panna cotta - tejszínkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.