Ribizlis vaníliakrém recept
A Ribizlis vaníliakrém hozzávalói:200g ribizli,
2 evőkanál porcukor,
4 evőkanál illatos likőr (pl:Maraschino)
A krémhez:
4 zselatinlap,
1 vaníliarúd,
4dl tej,
6 tojássárgája,
4 evőkanál cukor,
2dl tejszín,
A Ribizlis vaníliakrém elkészítési módja:
A ribizlit megmossuk, 4 szép fürtöcskét félreteszünk a díszítéshez a többit villa segítségével leszemezzük, (azaz leválasztjuk a szemeket a szárakról), összeturmixoljuk, áttörjük, belekeverjük a porcukrot és a likőrt. A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet (Bajorkrém 7.0.) Arányosan elosztva 4 csinos kehely aljára szedjük ki a ribizlipépet, ráöntjük a vaníliakrémet, lefedjük, és legalább 3 órára behűtjük.
Tálaláskor a krém tetejét a félretett ribizlifürtökkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 5. 08:43
A ribizlis vaníliakrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.