Ribizlilekváros rácsos pite recept
A Ribizlilekváros rácsos pite hozzávalói:30 dkg héjában főtt burgonya
15 dkg rétes liszt
15 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
30 dkg porcukor
10 dkg zsír vagy margarin
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg ribizli lekvár
1 evőkanál rum
csipetnyi só
a tetejére porcukor
A Ribizlilekváros rácsos pite elkészítési módja:
A főtt burgonyát meghámozzuk és egy nagyobb keverőtálban durvára lereszeljük.A sütőporral összekevert kétféle lisztet a burgonyába vegyítjük.Egy tojást a porcukorral, a sóval, a zsírral vagy margarinnal,és a fahéjjal kikeverünk, és a burgonyás masszával összegyúrjuk.A tészta kb.egyharmad részét félretesszük.A többit lisztezett deszkán 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük.A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk. A lekvárt a rummal kikeverjük, és a tésztalapot megkenjük.A tésztarudakkal a pitét berácsozzuk, és a megmaradt tojással megkenjük.Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Miután kihűlt porcukorral meghintjük.
Ehez a sütihez felhasználhatunk málna vagy barack lekvárt is.Ha a lekvár besűrűsödött, 2-3 evőkanál rummal vagy vízzel hígitva melegítsük fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. febr. 4. 17:46
A ribizlilekváros rácsos pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.