Almás burgonyafánk pikáns szilvaszósszal recept
Az Almás burgonyafánk pikáns szilvaszósszal hozzávalói:15 fánkhoz
40 dkg héjában főtt burgonya
20 dkg alma
15 dkg túró
8 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál só
1 tojás
a sütéshez: 2 evőkanál vaj
a szilvaszószhoz: 30 dkg szilva (friss vagy fagyasztott)
1 teáskanál guineai bors
1 cm friss gyömbér
2 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
1 teáskanál étkezési keményítő
a tálaláshoz: fahéjas porcukor
Az Almás burgonyafánk pikáns szilvaszósszal elkészítési módja:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, rátesszük a cukrot, és világosra karamellizáljuk. Hozzáadjuk a szilvát, a finomra vágott gyömbért és a mozsárban durvára tört guineai borsot. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a szilva meg nem puhul. 1/2 dl vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük a szószt. Ha kész, lefedjük, melegen tartjuk. A fánkhoz a kihűlt burgonyát és az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük a tésztát. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, a masszából tojásnyi halmokat teszünk bele, majd mindet formára igazítjuk. Néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Tálaláskor a burgonyafánkot meghintjük fahéjas porcukorral, és szilvaszószt kínálunk mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 3. 19:54
Az almás burgonyafánk pikáns szilvaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.