Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres piskótatekercs recept

Epres piskótatekercs recept

Az Epres piskótatekercs hozzávalói:
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál rétesliszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a töltelékhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
kb. 10 dkg porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
1/2 citrom reszelt héja
1 kávéskanál citromlé
1 vaníliarúd kikapart magjai
25 dkg eper
a díszítéshez:
10 dkg olvasztott csokoládé
néhány eperszem


Az Epres piskótatekercs elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a habba a kakaóporral összekevert lisztet. A tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül 10 perc alatt sül meg.) Amikor elkészült, enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és annak segítségével szorosan föltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Közben a mascarponét összekeverjük a szitán áttört túróval, a citromhéjjal, a citromlével, a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral. Ezután a piskótát széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a krémet, rászórjuk az összedarabolt epret, majd a tésztát minél szorosabban feltekerjük. A sütemény külsejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, és eperszemekkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook