Bolognai lasagne spenóttal recept
A Bolognai lasagne spenóttal hozzávalói:110 g darált disznóhús
110 g darált marhahús
50 g sárgarépa
50 g vöröshagyma
50 g zeller
50 g spenót
2 ek extra szűz olívaolaj
125 ml paradicsompüré
1 dl vörösbor
só, bors, szerecsendió
kb. 2, 5 dl víz
6 ek vaj
75 g finomliszt
770 ml tej
12 lap lasagne tészta
2 ek vaj
50 g reszelt sajt
A Bolognai lasagne spenóttal elkészítési módja:
Forrósítsunk olajat közepes lángon, és pirítsuk üvegesre a hagymánkat a csíkokra vágott zellerrel és répával együtt. Adjuk hozzá a darált húsokat és barnulásig pirítsuk. Öntsük rá a vörösbort, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a levét. Vegyük kislángra, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Főzzük így kb. 40 percig, és adagoljunk kanalanként vizet, ha túlzottan besűrűsödne. Készítsünk béchamel-szószt: olvasszunk vajat serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 1 percig kis lángon. Adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel és sűrűsítsük be, szintén folytonos kavargatás mellett. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval. Az előkészített spenótot főzzük forró sós vízben 2-3 percig, utána nyomkodjuk ki belőle a vizet egy konyharuhával, végül aprítsuk fel kisebb darabokra. Vegyünk egy nagyobb, kivajazott tűzálló tálat, öntsünk az aljára egy adag bolognai szószt, szórjuk meg reszelt parmezánforgáccsal, spenóttal, majd helyezzünk rá egy réteg lasagne tésztalapot. Ezután következik a béchamel-szószos réteg, ugyanígy sajttal megszórva, majd megint a húsos, némi spenót, és így tovább, amíg el nem fogy. Tésztaréteggel fejezzük be, öntsük rá a fennmaradó szószt, és helyezzünk a tetejére kisebb vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süssük kb. 200 fokon 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve pihentessük-hűtsük 15 percig, majd tálaljuk. sütési hőfok: 200°C
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 31. 19:51
A bolognai lasagne spenóttal elkészítési módja és hozzávalói.