Epres-pudingos szelet recept
Az Epres-pudingos szelet hozzávalói:A díszítéshez
eper
zselatin a tetejére
A krémhez
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
cukor vagy édesítőpor
5 dl tej
1 cs eper ízű pudingpor
sütőpapír
csipet só
5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
5 ek cukor
5 tojás
Az Epres-pudingos szelet elkészítési módja:
A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, (tűpróbáig), 15 perc kb. Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt. A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (1 ek cukor, 1 fél csipet édesítőporral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a vajat vagy sütőmargarint is. Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém. A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen összeálljon a krém. Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni. gyermekkel is készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. szept. 1. 06:41
Az epres-pudingos szelet elkészítési módja és hozzávalói.