Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapucíner szelet Emyke módra recept

Kapucíner szelet Emyke módra recept

Elkészítési idő 45 perc

A Kapucíner szelet Emyke módra hozzávalói:
A tésztához

6 db tojás
6 púpozott ek cukor
4 csapott ek finomliszt (finom)
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl napraforgó olaj
1 késhegynyi sütőpor

A krémhez

2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A tetejére

10 dkg tortabevonó
2 ek napraforgó olaj


A Kapucíner szelet Emyke módra elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet só hozzáadásával. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, beleforgatjuk a fehérjehabot, felváltva a liszttel (a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk), elkeverjük. Tepsibe simítjuk a masszát, és a sütőben megsütjük, majd kihűtjük. A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A krém felét rákenjük a tésztára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A kakaós krémet a fehér krém tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni. A tortabevonót vízgőz felett, 2 ek olaj hozzáadásával megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kapucíner szelet emyke módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook