Kapucíner szelet Emyke módra recept
45 perc
A Kapucíner szelet Emyke módra hozzávalói:
A tésztához
6 db tojás
6 púpozott ek cukor
4 csapott ek finomliszt (finom)
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl napraforgó olaj
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
10 dkg tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
A Kapucíner szelet Emyke módra elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet só hozzáadásával. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, beleforgatjuk a fehérjehabot, felváltva a liszttel (a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk), elkeverjük. Tepsibe simítjuk a masszát, és a sütőben megsütjük, majd kihűtjük. A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A krém felét rákenjük a tésztára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A kakaós krémet a fehér krém tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni. A tortabevonót vízgőz felett, 2 ek olaj hozzáadásával megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. aug. 26. 06:24
A kapucíner szelet emyke módra elkészítési módja és hozzávalói.