Habos raffaelló szelet recept
A Habos raffaelló szelet hozzávalói:6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló
A tetejére:
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor
A Habos raffaelló szelet elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. aug. 24. 21:44
A habos raffaelló szelet elkészítési módja és hozzávalói.