Csirke Marbella recept
A Csirke Marbella hozzávalói:1,5 kg csirkecomb
1 dl olívaolaj
1 dl vörösborecet
20 dkg aszalt szilva (legközelebb legalább 30 dkg-ot teszek hozzá, annyira finom volt)
10 dkg zöld olívabogyó (nálam fekete)
6 babérlevél
fél fej fokhagyma
2 ek szárított oregánó
só, bors ízlés szerint
1,5 ek barnacukor
2 dl száraz fehérbor
1-2 ek aprított petrezselyem v. koriander
A Csirke Marbella elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét lehúztam, a combokat kettévágtam. Az olajat kikevertem az ecettel, beletettem a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, a feldarabolt szilvát és az olívabogyót. A pácba forgattam a húst, és hűtőbe tettem néhány órára. Igazából egy egész éjszakán keresztül kellett volna pácolni, de nekem most nem volt ennyi időm. A húst szétterítettem egy tepsiben, sóztam, borsoztam, és leöntöttem a pácléval. Megszórtam a cukorral, és aláöntöttem a bort. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán keresztül sütöttem. A húst nem kell letakarni, de időnként forgassuk meg, hogy a boros pác mindenhol jól átjárja sülés közben. A megsült csirkét apróra vágott petrezselyemmel, vagy korianderrel megszórhatjuk, látványnak kitűnő, de őszintén szólva legközelebb én kihagyom, mert az íze nem hiányzott. Köretként krumplipürét ettünk hozzá, de rizzsel is biztosan finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. aug. 22. 17:51
A csirke marbella elkészítési módja és hozzávalói.