Fokhagymás sült hal recept
30 perc
??
??
??
A Fokhagymás sült hal hozzávalói:
A létező legegyszerűbb és legfinomabb halétel.
Bármilyen hal jó hozzá (de a legjobb a süllő, pisztáng, hek) pl. keszeg, ponty stb.
Megpucolás beirdalás után legalább 1 órát áll a hal a sóban, utána bekenjük (egy kiló halra számolva) 3 gerezd fokhagyma és egy csokor petrezselyemzöld (ezeket apróra vágva és 1 dl olivaolajjal elkeverve)keverékével, majd be a sütőbe és kb 20-25 éercig sütjük. Ha úgy utálsz mosogatni mint én, a tepsibe a hal berakása előtt tegyél fóliát.
A Fokhagymás sült hal elkészítési módja:
Gyors, egyszerű
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: marcsika, 2006. júl. 2. 17:19
A fokhagymás sült hal elkészítési módja és hozzávalói.