Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra recept


kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű)
zsír vagy vaj
só
vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő)
kakukkfű(morzsolt)
25 dkg túró
2 dl tejföl
fokhagyma (ízlés szerint)
só
őrölt bors
A Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra elkészítési módja:
A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm. Jó étvágyat!
A tepsit időként rázogassuk meg, így nem tapadnak le burgonyadarabok, illetve 30 perc elteltével keverjük meg és az utolsó tíz percben fólia nélkül süssük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Czigi, 2007. nov. 9. 14:19
A héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel robi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.