Gombás rakott csikemell recept


2 egész mellfilé
1 kg.burgonya
1 üveges gomba
2 fej vöröshagyma
2 doboz tejföl
30dkg.bármilyen sajt/reszelhető/
olaj
ételízesítő
bors
liszt
A Gombás rakott csikemell elkészítési módja:
Héjában megfőzzük a burgit.A husit vékonyra szeleteljük,sózzuk,borsozzuk lisztben megforgatjuk és kevés olajon mindkét oldalát átsütjük.A fennmaradó olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát,utána a gombát/lé nélkül/.Ha megpirult hozzáöntjük a tejfölt és félre tesszük.Meghámozzuk megfőtt burgit,karikára vágjuk és bármilyen sütésre alkalmas edénybe tesszük a felét.Erre kerül az elősütött husi,majd nyakon öntjük a gombás hagymás tejfölös keverékkel.Rátesszük a burgi másik felét.Tetejére reszelt sajtot szórunk.Addig sütjük,amíg a teteje megpirul,hiszen minden hozzávaló már sült,főtt.Kockára vágva tálaljuk.Nagyon finom!
Aki nem szereti a gombát,nélküle is elkészítheti,úgy is isteni!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ildi7, 2007. szept. 24. 08:38
A gombás rakott csikemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.