Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve recept
A Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve hozzávalói:Hozzávalók (kb 4 adagra)
2 db csirkemellfilé
A töltelékhez:
400 g csirkemáj
125 g apró szemű csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
kb 30 ml víz
őrölt feketebors
majoranna
só
A körethez:
petrezselymes burgonya
A Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve elkészítési módja:
A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük . Sok majorannát vágjunk apróra, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat. Az elkészült májat ledaráljuk, a megmaradt levével összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Most az alaposan megmosott csiperkegombát félbe, vagy negyed cikkekre vágjuk, olaj nélkül egy serpenyőben majorannával grillezzük, majd a ledarált májhoz keverjük. Most a korábban kiklopfolt csirkemellekbe elosztjuk a tölteléket, és becsomagoljuk. Fogpiszkálóval rögzítjük a húst. A húsokat sózzuk, majd kétszer panírozzuk. (Liszt, egésztojás, morzsa, majd újra.) Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek. A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, és burgonyás körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 30. 11:48
A csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve elkészítési módja és hozzávalói.