Töltött karaj (a férfiak kedvére) recept
A Töltött karaj (a férfiak kedvére) hozzávalói:1kg kicsontozott karaj egyben
só
bors (izlés szerint)
2-3 ek. olaj
5-6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
1 közepes vöröshagyma
3dl húsleves (leveskockából is jó)
A töltelékhez:
1 közepes vöröshagyma
20dkg csiperkegomba
4 csirkemáj
2 ek. olaj
3 főtt tojás
bors
majoranna
mustár
A Töltött karaj (a férfiak kedvére) elkészítési módja:
A húst megmossuk, esetleg hártyáit lefejtjük.Középen,hosszában felszúrjuk és egy jó kiskanálnyi sóval bedörzsöljük. A töltelékhez a hagymát és a gombát megtisztítjuk az előbbit finomra vágjuk az utóbbit felszeleteljük. A csirkemájat is felaprítuk.Az olajon a hagymát megfuttatjuk, majd a májjal pirítjuk 2-3 percig.Hozzáadjuk a gombát és pár perc alatt megpároljuk.Félretesszük.Ha kihült a kis kockákra vágott főtt tojással összekeverjük és egy gondolatni mustárral,borssal és majorannával fűszerezzük. A hús üregébe töltjük, a végeit összetűzzük hogy ne follyon ki belőle és a pecsenyét spárgával körbekötözzük,hogy tetszetős formája legyen. Olyan tűzálló tálba tesszük, aminek teteje is van,ezután az olajjal meglocsoljuk és mellé dobáljuk a fokhagymagerezdeket és a hagymát is.Egy kis rámorzsolt bazsalikommal illatosítjuk és a fele levest ráöntjük.Lefedve előmelegeített sütőben 180 fok légkeveréses sütőben 165fok.kb 1 óra alatt pirosra sütjük.Közben a levével illetve a maradék levessel gyakorta locsolgassuk. Amikor a pecsenye majdnem puha, durvára őrölt borssal megszórjuk és fedetlenül pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szandyhhh, 2013. febr. 13. 12:40
A töltött karaj (a férfiak kedvére) elkészítési módja és hozzávalói.