Cigánytokány recept
90 perc
A Cigánytokány hozzávalói:
1 kg. sertés lapocka,
30 dkg. füstölt húsos szalonna,
30 dkg. vöröshagyma,
só,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál majoránna,
4-5 gerezd fokhagyma,
4 db. zöldpaprika,
3 nagy szem érett paradicsom,
A Cigánytokány elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, zsirját kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre piritjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, rátesszük a zúzott fokhagymát a felszeletelt zöldpaprikával és paradicsommal együtt.Ha kevés levet engedett fűszerezzük és kevés viz utánöntésével készre pároljuk.
Szabad tűzön, bográcsban az igazi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 30. 09:51
A cigánytokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.