Óvári tokány recept
Az Óvári tokány hozzávalói:50 dkg lapocka,
25 dkg tarhonya,
3 paradicsom,
10 dkg reszelt óvári sajt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
ízlés szerint törött fekete bors, só,
Az Óvári tokány elkészítési módja:
A húst megmossuk, letöröljük, majd vékony laskára vágjuk. A megtisztított és finomra vágott hagymát az apró kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztjuk, ráhintjük a pirospaprikát, majd a húst hozzátéve, állandó keverés közben lepirítjuk. Megsózzuk és felöntjük 3 dl vízzel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. A tarhonyát pirosra pirítjuk a forró olajon, megsózzuk, és a már félpuha húshoz öntjük. Hozzáadjuk a hámozott és felszeletelt paradicsomot, beleszórjuk a reszelt sajtot, meghintjük törött borssal, és annyi vízzel öntjük fel, hogy legalább 2 ujjnyival több legyen a víz a lábosban, mint a tarhonyás hús. Az egészet felforraljuk, majd lefedve, előmelegített, forró sütőbe tesszük, és takaréklángon 40 percig sütjük. Akkor van készen, ha a tarhonya az összes szaftot magába szívta.
A sajttól különlegesen finom ízt kap.
Bármilyen salátával kitűnő egytálétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. febr. 28. 21:07
Az Óvári tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.