Galyasági babgulyás vegyes húsból recept
180 perc
A Galyasági babgulyás vegyes húsból hozzávalói:
1,5 kg. vegyes sertéshús,
70 dkg. marhalábszár,
2 pár füstölt parasztkolbnász,
1 liter száraz tarkabab,
1,2 kg. vegíyes leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé)
4 fej vöröshagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
3 db. babérlevél
15 dkg. füstölt szalonna,
só, 4 evőkanál fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
2 db. csipős, hegyes paprika
2 db. tojás,
15 dkg. liszt
A Galyasági babgulyás vegyes húsból elkészítési módja:
A szárazbabot egy pár óráig hideg vizben áztatjuk, majd az áztatóvizet elöntjük. Külön vizben a babot a babérlevelekkel feltesszük főni. Nagy bográcsban a felkockázott szalonnát piritjuk, zsirjában az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük s a végén az egészben hagyott fokhagymát is kissé átpiritjuk.Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a felkockázott húst és a karikára szeletelt kolbászt, amit fehéredésig piritunk. Ha a hús levet engedett sózzuk, paprikázzuk, ízesítjük őrölt feketeborssal.Hozzáadjuk a kettévágott zöldpaprikát és kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Bele rakjuk a feldarabolt zöldségeket, a babot a főzőlével együtt, s felöntjük székség szerint 2-3 liter meleg - legfeljebb langyos - vízzel.Ha felfőtt,hozzáadjuk a csipetkét is és készre főzzük.
Nagyobb társaság - 10-12 fő - részére szabad tűzön készítsük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 30. 09:08
A galyasági babgulyás vegyes húsból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.