Erdélyi füstölt kolbász recept


2,5 kg. sertéshús,
70 dkg. marhahús,
2 nagy fej fokhagyma,
5 gr, őrölt fekete bors,
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg. só,
5 gram száritott csombor ( borsikafű)
Az Erdélyi füstölt kolbász elkészítési módja:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk.A tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesitőkkel, kevés vizzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbetölthető legyen.Lecsöpögtetés után füstöltjük. Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 30. 07:10
Az erdélyi füstölt kolbász elkészítési módja és hozzávalói.