Gombás burgonyaleves tejfelesen recept
50 perc
A Gombás burgonyaleves tejfelesen hozzávalói:
80 dkg. burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál étolaj,
25 dkg. gomba ( lehet erdei vegyesgomba is),
só,
1 db. babérlevél,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 dl. tejföl,
A Gombás burgonyaleves tejfelesen elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra, a petrezselyemgyökeret és a gombát finom szeletekre vágjuk, majd forró olajon átpiritjuk,Felengedjük 1 - 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és ízesítjük a babérlevéllel és sóval. Erős tüzön 5-6 percig,ekkor a babérlevelet kidobjuk, majd lassú tüzön készre főzzük.A tűzről levéve tejföllel besűrítjük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 22. 06:52
A gombás burgonyaleves tejfelesen elkészítési módja és hozzávalói.