Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Frankó parázs gyógyleves recept

Frankó parázs gyógyleves recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 135 kcal
Zsírtartalom 2,64
Szénhidráttartalom 23,5 gramm

A Frankó parázs gyógyleves hozzávalói:
2 gerezd fokhagyma
2 répa
1/4 előpárolt fejes káposzta
1-2 paradicsom,
1 paprika
fél leveskocka
1,5 deci paradicsomlé
2-3 szárított vargánya (opcionális)
csípős paprika
olívaolaj
petrezselyem
kapor
kakukkfű
citromlé és egy kanál cukor (el is maradhat, édesítővel pótolható)


A Frankó parázs gyógyleves elkészítési módja:
Beteg voltam, és gyors segítség kellett, ez a leves kb. 15 perc, esetleg 20. A répát husszúkás szeletekre vágom, egy evkanál olívaolajon pirítani kezdem, közben csíkokra vágom a káposztát, ha kész, hozzáadom a répához, tovább pirítom, megszórom sóval, a zöldfűszerekkel. Megpucolom a fokhagymát, nagyobb darabokban vagy pépesítve a zöldséghez adom. Utána következik a paprika kockákban, ezt is hozzáadom, hagyom 3-4 percet, majd a paradicsomot héjával vagy héja nélkül, ki hogy szereti, cikkekbe vágva szintén ehhez a keverékhez adom, elkeverem vele a leveskockát. Ha egy kicsit összeesett, aláöntöm a paradicsomlevet, a citromlevet és az édes ízt adó dolgot (lehet méz is), ha felfortyant, annyi vízzel leöntöm, hogy ellepje. Még 10-15 percig főzöm. ennyi is, nem fekszi meg a gyomrot, és megfázás ellen igen hasznos.

Megfázás esetén fontos a bőséges C-vitamin bevitel, amely többek között megtalálható a káposztában és a paprikában is. Ügyeljünk arra, hogy ne fözzük túl a zöldségeket, mert akkor az összes vitamintartalmuk elvész. Az értékeket 300 gramm esetében számoltuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A frankó parázs gyógyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook