Mézes csirke recept
40 perc
149 kcal
55 gramm
124 gramm
1/2 kg csirkemell filé
olívaolaj
5 ek méz
só
borsikafű
A Mézes csirke elkészítési módja:
A csíkokra vágott csirkemellet előző este mézes-olivaolajos pácba, befűszerezve hűtőbe rakom. Előmelegített sütőbe teszem és alufóliával lefedve közepes lángon puhára párolom (kb. 30-40 perc), majd az alufóliát levéve 5 percig magas hőfokon kicsit lepirítom. Csak arra kell vigyázni hogy a méz meg ne égjen. Különleges ízhatás érhető el és nagyon könnyű elkészíteni!
Pikáns csirkerecept, érdemes kipróbálni. A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. júl. 14. 13:12
A mézes csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.