Színes saláta recept
30 perc
1659 kcal
88 gramm
103 gramm
1 fehérkáposzta
1 piroskáposzta
2 kígyóuborka
1 póréhagyma
1 húsos pirospaprika
1 zöldpaprika
1 csomó pirosretek
3 újhagyma
1 csibemell
salátafűszer
1 csipet só
1 kk cukor
2 dl tejszín
2 dl tejföl
A Színes saláta elkészítési módja:
A zöldséget egyforma nagyságúra lereszelem, megszórom saláta fűszerkeverékkel, hűtőbe teszem. A húst vékony csíkokra vágom, megsózom, Wok-ban állandó kevergetés mellett hirtelen megsütöm. Amikor a hús puha megszórom a cukorral, amikor rásült a cukor felöntöm 1 dl tejszínnel. Mikor kész lehűtöm és hozzáadom a zöldségkeverékhez. A tejfölt és a megmaradt tejszínt összekeverem majd a salátára öntöm. Egy kicsit még állni hagyom, hogy jól összeérjenek az ízek.
Magas vitamin és rost tartalmú, ízletes saláta. Ha fogyókúrában szeretnénk alkalmazni, akkor ne használjunk tejszínt, mert annak nagyon magas a zsírtartalma (30%). Tejfölből pedig a 12%-osat. Jó étvágyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. júl. 14. 12:44
A színes saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.