Sárgabarack-torta recept
1861 kcal
54 gramm
295 gramm
26 cm-es tortaformához:
12,5 dkg aszalt sárgabarack
50 dkg friss sárgabarack
10 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg cukor
só
2 tojás
2 ek citromlé
15 dkg rétesliszt
1 kk sütőpor
1-2 ek tej
- vaj a forma kikenéséhez
- porcukor a díszítéshez
Előkészítési idő: 15-20 perc
Sütési idő: 35 perc
A Sárgabarack-torta elkészítési módja:
Az aszalt sárgabarckot 15 percig vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és a citromlevet is beledolgozzuk. A sütőt 200 C'-ra előmelegítjük. A beáztatott aszalt gyümölcsöt leszűrjük, majd botmixerrel pépesítve a tésztához adjuk. A lisztet meg a sütőport összekeverjük és a tejjel együtt szintén a tésztába keverjük. A tortaformát kivajazzuk, esetleg ki is lisztezzük, a tésztát beletöltjük és a friss félbevágott barackokat vágási felével lefelé ráfektetetjük. Forró sütőbe tolva kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, pár percig a formában hűlni hagyjuk, majd a forma karimáját lehúzzuk. A tortát rácsra borítjuk és teljesen hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk és 12 szeletre vágjuk.
Remek édesség! A friss és aszalt gyümölcs miatt vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag, egészséges süteményt kapunk. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. júl. 14. 13:09
A sárgabarack-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.