Gyors almás pite recept
A Gyors almás pite hozzávalói:1,2 kg alma
4 ek
citromlé
40 dkg puha vaj vagy margarin
25 dkg cukor
55 dkg liszt
fél tk
fahéj
3 dkg darált mandula
só
1 zacskó vaníliás cukor
5 tojás
1 zacskó sütőpor
6 ek
tejszín
10 dkg sárgabaracklekvár
a tepsi kikenéséhez: margarin
A Gyors almás pite elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és a magházát kiemeljük. A húsát cikkekre vágjuk, és a citromlével meglocsolva állni hagyjuk. Közben 15 dkg vajat robotgéppel összekeverünk 10 dkg cukorral, 18 dkg liszttel, a fahéjjal, a mandulával, meg 1/4 tk. sóval, majd kézzel morzsalékossá alakítjuk. A maradék vajat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval robotgéppel habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejszínnel váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített martadék lisztet. Margarinnal alaposan kikent tepsibe simítjuk, sűrűn kirakjuk az almacikkekkel, és megszórjuk a tésztamorzsával. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 35 percig sütjük. A lekvárt felmelegítjük, és óvatoan a forró süteményre kenjük. A kihűlt almás pitét tejszínhabbal kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 8c3ea1ebbb, 2009. szept. 8. 20:32
A gyors almás pite elkészítési módja és hozzávalói.