Sült hús gombás omlettel recept


2 szelet borjúhús vagy csirkemell (egyenként kb.10-12 dkg)
4 db tojás
10 dkg friss szeletelt gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
ugyanennyi lila hagyma
1-2 paradicsom
1-2 paprika
5 dkg balkáni sajt
só
bors
chiliszósz
olaj
2,5 dl húslé.
A Sült hús gombás omlettel elkészítési módja:
A húst kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, majd pár percig állni hagyjuk. Elkészítjük a salátaköretet: a paradicsomot és a sajtot kockákra, a paprikát és a lila hagymát karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon elősütjük a húst, felöntjük a húslével, lassú tűzön puhára pároljuk. Amíg a hús elkészül, egy palacsintasütőben elkészítjük a hagymás-gombás omlettet, amelyet a tálalásnál két részre osztunk, ráhelyezzük a húst és meglocsoljuk a chiliszósszal. Salátakörettel tálaljuk.
hús, zöldség, szénhidrátmentes
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 8c3ea1ebbb, 2009. szept. 6. 09:38
A sült hús gombás omlettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.