Kolbászos-csirkés nyársak friss salátával recept
30 perc
A Kolbászos-csirkés nyársak friss salátával hozzávalói:
2-4 db
csirkemell filé
10-12 dkg
szeletelt füstölt húsos szalonna (ha van bacon)
12-15 dkg
csiperkegomba fejek
2-4 szem kisebb vöröshagyma ( gyöngyhagyma)
1 pár debreceni páros kolbász
3 evőkanál olíva olaj (étolaj)
csipetnyi só.
A Kolbászos-csirkés nyársak friss salátával elkészítési módja:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, amit egyenként a vékonyra szeletelt húsos szalonnába csavarunk. A debreceni párost vágjuk apróbb darabokra - ami kb. 3-4 darab szálanként. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük (lehetőleg azonos nagyságúakat válasszunk). Most szokásos módon nyársra húzzuk a húst, a gombafejeket és a vöröshagyma fejeket is (összesen 2-4 nyárs, a személyektől függően), majd olajjal meglocsoljuk,vagy abban megforgatjuk. Lecsöpögtetés után enyhén megszórjuk sóval és parázson készre sütjük. Friss salátával tálaljuk. A rozskenyér jól illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. júl. 7. 05:42
A kolbászos-csirkés nyársak friss salátával elkészítési módja és hozzávalói.