Bakonyi csirkemellragu szalonnával recept
A Bakonyi csirkemellragu szalonnával hozzávalói:50 dkg csirkemell-filé , csíkozva
2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
1,5 paradicsom, kockázva
1,5 paprika, kockázva
25 dkg csiperkegomba , felszeletelve
10 dkg házi füstölt szalonna , kockázva
1 tejföl
2 ek liszt
só
bors
őrölt pirospaprika
kevés víz
A Bakonyi csirkemellragu szalonnával elkészítési módja:
A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is apró kockára összevágjuk. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk. Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül. Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket. Addig főzzük, amíg megpuhul. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is. Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. nov. 16. 20:24
A bakonyi csirkemellragu szalonnával elkészítési módja és hozzávalói.