Tuniszi pörkölt recept
A Tuniszi pörkölt hozzávalói:1 kg kockára vágott marhahús,
1/2 dl olívaolaj,
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva,
2 karikára vágott zöld paprika,
1 tk. csípős pirospaprika,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 négyfelé vágott paradicsom,
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
só,
20 dkg 8 órát áztatott csicseriborsó.
A Tuniszi pörkölt elkészítési módja:
Tegyük lábasba az olajat a hagymával és a zöldpaprikával. Pirítsuk a hagymát üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1 1/2 órát, vagy amíg a hús megpuhul. Ha kész, szedjük ki a húsdarabokat, és a csicseriborsós pörköltlevet passzírozzuk át. Rakjuk bele a húst, és melegítsük meg. Forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 16. 21:09
A tuniszi pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.