Vadas marha recept
A Vadas marha hozzávalói:1 kg fartő, vagy más marha hús
vegyes zöldség
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
5 dkg kristálycukor
1 babérlevél, kakukkfű
4-5 egész bors, törött bors
mustár
só
5 dkg zsír
2 dl tejföl
liszt
A Vadas marha elkészítési módja:
2-3 dkg zsiradékon kb 3 dkg cukrot lepirítunk (kissé karamelizáljuk), a megpucolt vegyeszöldséget karikára vágjuk, a hagymát kockázzuk, és rábobjuk. majd a húst is belehelyezzük, a többi ízesítővel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A kuktát lezárjuk, és bő 1 órát pároljuk. Amikor a hús puha, félretesszük, kivesszük a babérlevelet, az egészborsot is, és a zöldségféléket átpaszírozzuk, és behabarjuk a tejföl és a liszt keverékével. Ízesítjük még mustárral, sóval, és mégegyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. márc. 16. 14:05
A vadas marha elkészítési módja és hozzávalói.