Barnamártás /Alapmártás/ recept
A Barnamártás /Alapmártás/ hozzávalói:5 dkg zsír
5 dkg porcukor
2 cs leveszöldség
1 kicsi zeller
1 -2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
1 db füsölt szalonna-bőr
1 babérlevél
só
bors
1 paradicsom ivólé
1 húsleveskocka
2 vöröshagyma
5 dkg liszt
2 dl fehérbor
csipetnyi tárkony
csipetnyi kakukkfű
A Barnamártás /Alapmártás/ elkészítési módja:
A zsíron a cukrot sötétbarnára piritjuk, hozzáadjuk igen apróra vágott zöldségeket,szalonnabőrt, gombát, füszereket, felengedjük 1 liter vízzel húsleves kockát, és kb. 1 órát lassú lángon fözzük,megturmixoljuk, majd ujra felfőzzük,bele tesszük a bort és jól fefőzzük.
Hűtőszekrényben táoljuk sokáig eláll.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. febr. 26. 09:39
A barnamártás /alapmártás/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.