Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi gulyásleves recept

Erdélyi gulyásleves recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Erdélyi gulyásleves hozzávalói:
2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja),
½ kg leveszöldség,
2 fej hagyma,
4 cikk fokhagyma,
1 ek egész bors,
1,2 kg burgonya,
csombor (borsikafű),
majoránna,
kömény,
3-4 babérlevél,
2 ek vágott zöldpetrezselyem,
4 dkg só.


Az Erdélyi gulyásleves elkészítési módja:
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikorra felforrt, beleteszem a fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom, és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára főttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát . A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi gulyásleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook