Ordás-kapros palacsinta recept


Hozzávalók:
Liszt
Só
Cukor
Orda
Friss kapor
Olaj
Tejföl
Az Ordás-kapros palacsinta elkészítési módja:
Elkészítem a palacsintatésztát, hagyományos módon (azt hiszem, ennek a receptjét nem kell leírni). A friss ordát kikeverem a tejföllel, hozzáadom a cukrot és tetszés szerinti kapor mennyiséget (1-2 kiskanál), majd állni hagyom egy fél órát a hűtőben. Miután összeért kicsit az orda a kaporral, megtöltöm a palacsintákat és tálalom.
Erdélyben az orda még kapható piacon a termelőknél, nagyon ízletes tejtermék, sósan és édesen is használják különböző ételek készítéséhez. Budapesten a nagy áruházakban kapható, valami olaszos néven.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e.e., 2008. jún. 29. 00:47
Az ordás-kapros palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.