Körtés kalács recept
A Körtés kalács hozzávalói:350 g körte
350 g rétesliszt
300 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
4 ek olaj
1 csomag sütőpor
2 csomag fahéjas cukor
csokis tortabevonó
A Körtés kalács elkészítési módja:
A körtéket lereszeljük, alaposan elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a cukorral. Egy tálban vegyítsük össze a vaníliás és a fahéjas cukrot és a tojásokat. Ezt a keveréket a tésztához öntjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Kb 40 percig sütjük, utána kihűtjük és bevonjuk csokival.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b67d67e9b6, 2008. jún. 28. 11:56
A körtés kalács elkészítési módja és hozzávalói.