Panka szelet recept

A Panka szelet hozzávalói:
30 dkg cukor
4 db tojás
5 dkg darált dió
20 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
10 evőkanál víz

krém

3 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál rétesliszt
0.5 dl rum
23 dkg porcukor
5 dkg darált dió
25 dkg margarin
1 cs 3:1 nescafe

csokimáz

100 g tortabevonó
5-6 ek napraforgó olaj


A Panka szelet elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. Egy mély tálba beletesszük a tojások sárgáját és a vizet. Gépi habverővel a legmagasabb fokozaton elkezdjük keverni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor szépen kifehéredett, hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diós masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. krém A tejből, a vaníliás cukorból és a lisztből sűrű főzött krémet készítünk. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kávéskanál neszkávét. Amikor kihűlt, belekeverjük a rumot is. A margarint kikeverjük a porcukorral, és beletesszük a diót. Amikor elkészültünk vele, apránként beleforgatjuk a hideg főzött krémet. Nem szabad keverni, mert kicsapódik a vajkrém!! A piskótára tesszük a krémet, és egyenletesen elkenjük rajta. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni (3-4 óra). csokimáz A tortabevonót felmelegítjük, egy kevés olajjal elkeverjük, és egy kés segítségével a krém tetejére kenjük a csokit. A sütit visszatesszük a hűtőbe, pár perc múlva kivesszük, és ráborítjuk a maradék tortabevonót.

Másnap felszeletelve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A panka szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook