Sárgarépás-ananászos muffin recept
A Sárgarépás-ananászos muffin hozzávalói:
12 darabhoz
25 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só,
1 teáskanál fahéj
35 dkg ananász (konzerv)
15 dkg sárgarépa
1 tojás,
14 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl olaj,
1 dl író
Ezen kívül:
Zsiradék a forma kikenéséhez
Vagy 12 papírforma
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál világos gyümölcszselé
A Sárgarépás-ananászos muffin elkészítési módja:
A sütőt 180 oC-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. Az ananászt szűrőbe téve lecsepegtetjük, és a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk az írót és az ananászt, majd elkeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180 oC-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A kihűlt muffinokat megszórjuk porcukorral,majd megkenjük kevés gyümölcszselével. (Marcipánrépákkal díszítjük.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2008. jún. 26. 16:25
A sárgarépás-ananászos muffin elkészítési módja és hozzávalói.