Sajtos-répás szendvics recept
8 perc
Kalóriaszegény
A Sajtos-répás szendvics hozzávalói:
Diónyi (friss)gyömbér,
két közepes sárgarépa
8-10 dkg füstölt sajt (Karaván vagy Mozzarella)
rozskenyér (félbarna kenyér)
elhagyható ízesítők:
fokhagyma,
balzsamecet,
1 kanál olívaolaj
őrölt bors (cayenne)
A Sajtos-répás szendvics elkészítési módja:
A hozzávalókat lereszelem, összekeverem. Ízesíthető még: 1 evőkanál olíva olajjal, 1 evő-kanál balzsamecettel, meg egy kevés őrölt borssal, és ha nem munkába indulunk, 1 gerezd zúzott fokhagymával is. Sózni nem szoktam, nekem a sajttól éppen eléggé sós. Fekete rozskenyéren tálalom, de pirított kenyérrel is nagyon finom.
Ha a szendvicseket 1 percre forró sütőbe tesszük, a sajt nagyon szépen megolvad
A reggeli rohanáskor inkább a mikrót használom, de hidegen finom.
Érdemes kipróbálni!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2008. ápr. 12. 11:12
A sajtos-répás szendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.