Sült rizs - földimogyoróval recept





10 dkg rizs,
5 dkg földimogyoró,
1 evőkanál szezámolaj(esetleg olívaolaj)
1 csipetnyi tengeri só
A Sült rizs - földimogyoróval elkészítési módja:
A felhevített szezámolajban pirítsuk meg a durvára tört mogyorót, emeljük ki. Az olajon pároljuk a rizst üvegesre, majd öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége volt. Hintsük meg a sóval, forraljuk fel, zárjuk le a tüzet. Húsz percig lefedve hagyjuk állni, amíg a rizs elkészül. Fontos hogy a fedőt egyszer se emeljük fel, mert a rizs a gőzben párolódik meg. A kész rizshez keverjük hozzá a mogyorót, és tálalás előtt sütőben melegítsük át.
Használhatunk olíva olajat, v. esetleg a szokásos étolajat is, de a szezámolajjal különleges ízhatást érhetünk el.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2007. dec. 27. 18:11
A sült rizs - földimogyoróval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.