Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Sült rizs - földimogyoróval recept

Sült rizs - földimogyoróval recept

Elkészítési idő 35 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 366 kcal
Zsírtartalom 15,6 /adag

A Sült rizs - földimogyoróval hozzávalói:
10 dkg rizs,
5 dkg földimogyoró,
1 evőkanál szezámolaj(esetleg olívaolaj)
1 csipetnyi tengeri só


A Sült rizs - földimogyoróval elkészítési módja:
A felhevített szezámolajban pirítsuk meg a durvára tört mogyorót, emeljük ki. Az olajon pároljuk a rizst üvegesre, majd öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége volt. Hintsük meg a sóval, forraljuk fel, zárjuk le a tüzet. Húsz percig lefedve hagyjuk állni, amíg a rizs elkészül. Fontos hogy a fedőt egyszer se emeljük fel, mert a rizs a gőzben párolódik meg. A kész rizshez keverjük hozzá a mogyorót, és tálalás előtt sütőben melegítsük át.

Használhatunk olíva olajat, v. esetleg a szokásos étolajat is, de a szezámolajjal különleges ízhatást érhetünk el.


Kategória: Köretek receptjei


A sült rizs - földimogyoróval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook