Vitaminsaláta - kínaikellel recept



fél kínai kel
fél fej saláta,
fél fej lollo rosso,(lila, vagy zöld tépősaláta)
1 paprika,
1 lila hagyma,
1 sárgarépa
tengeri só,
fehérbors,
salátaecet,
cukor
A Vitaminsaláta - kínaikellel elkészítési módja:
A megmosott zöldségeket nagyon vékonyra szeleteljük, a salátát laskára vágjuk. A friss kínai kelt, hagymát, paprikát besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét, közben -ízlés szerint - elkészítjük a cukros-ecetes-fehérborsos salátalevet. Közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a laskára vágott (kétféle)salátát.
Finom, dekoratív saláta.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Nálunk nagy sikere van!
Ízlés szerint bármilyen zöldséget tehetünk bele,amit szeretünk pl. paradicsomot uborkát, zellert...
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2007. dec. 27. 18:34
A vitaminsaláta - kínaikellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.