Csülkös-fokhagymás krumplileves recept

40 dkg főtt csülök
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
60 dkg krumpli
10 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj
2 dkg liszt
1 liter füstölt lé (lehet kockából is)
1 evőkanál vágott snidling
só.
A Csülkös-fokhagymás krumplileves elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát, rátesszük a kockázott burgonyát meg répát. Kevergetve rövid ideig pirítjuk, megszórjuk liszttel, beletesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntjük a füstölt levet, szükség esetén megsózzuk, 20 percig kíméletesen főzzük. A csülköt falatnyi darabokra vágjuk, a levesbe tesszük, és még 10 percig főzzük. Snidlinggel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. febr. 18. 15:53
A csülkös-fokhagymás krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.