Fokhagymás csirke hagymás-répás krumplival recept
A Fokhagymás csirke hagymás-répás krumplival hozzávalói:1 kg csirke felsőcomb
1 kg újkrumpli
2 közepes fej vöröshagyma
7 gerezd fokhagyma
3 nagy db sárgarépa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
petrezselyem ízlés szerint
A Fokhagymás csirke hagymás-répás krumplival elkészítési módja:
A csirkecombokról leszedjük a bőrt, és alapossan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettévágjuk. A krumplit, a hagymát és a répát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk. Az olajat a sóval, borssal, metélőhagymával és petrezselyemmel kikeverjük. Fogunk egy tepsit. A csirkecombokat két helyen bevágjuk, és belenyomkodunk minden lyukba egy-egy darab fokhagymát, majd beletesszük a tepsibe. Ha kész, akkor ráborítjuk a répát, krumplit és hagymát, kissé összerendezzük, majd az olajos öntettel végiglocsoljuk, hogy mindenhová jusson. Alufóliával letakarjuk, majd 40 percet puhítjuk, majd leszedjük a fóliát, át keverjük, és visszatoljuk a fólia nélkül pirulni kb. 15-20 percre, de köztes időben még egyszer megkeverjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 26. 20:36
A fokhagymás csirke hagymás-répás krumplival elkészítési módja és hozzávalói.