Barbár csirke recept
A Barbár csirke hozzávalói:Szósz
250 ml Barbár belga sör
1 narancsból nyert narancshéj
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál friss gyömbér
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál csípős paprikakrém
200 ml főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
Továbbá
8 db csirke felsőcomb (személyenként 2 db)
2 ek vaj
1 ek napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Barbár csirke elkészítési módja:
Szósz A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel. Simára keverjük a tejszínt a keményítővel. Továbbá A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük. A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc. A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszatesszük a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig. Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 28. 15:41
A barbár csirke elkészítési módja és hozzávalói.