Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt magyaros sült csirkecomb recept

Pácolt magyaros sült csirkecomb recept

A Pácolt magyaros sült csirkecomb hozzávalói:
Húshoz
3 db csirkecomb (egész)
Páchoz
1 dl napraforgó olaj
0.5 dl paradicsomlé (házi készítésű)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 kávéskanál fokhagymakrém (házi kézítésű vagy 2-3 gerezd fokhagyma)


A Pácolt magyaros sült csirkecomb elkészítési módja:
Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük. A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobban szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.) Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával. sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt magyaros sült csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook