Pácolt magyaros sült csirkecomb recept
A Pácolt magyaros sült csirkecomb hozzávalói:Húshoz
3 db csirkecomb (egész)
Páchoz
1 dl napraforgó olaj
0.5 dl paradicsomlé (házi készítésű)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 kávéskanál fokhagymakrém (házi kézítésű vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
A Pácolt magyaros sült csirkecomb elkészítési módja:
Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük. A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobban szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.) Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával. sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 25. 15:39
A pácolt magyaros sült csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.