Csabai csirkecomb recept
A Csabai csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb (egész)
30 dkg darált sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 teáskanál fűszerpaprika
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint
1 ek mangalica zsír (púpos)
2 dkg vaj
1 dl víz
A Csabai csirkecomb elkészítési módja:
A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron szalmasárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a pirospaprikát, az összetört fokhagymát, az őrölt borsot, ráütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk, és alaposan összedolgozzuk. Ujjunkkal a csirkecombok bőre alá nyúlunk, óvatosan fellazítjuk, és alátöltjük a tölteléket. A tepsit kikenjük zsírral, belerakjuk a töltött combokat, tetejüket megkenjük vajjal, öntünk alá 1 dl vizet, és alufóliával befedjük. 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél óráig pároljuk, majd a fóliát levéve készre sütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30×20×6 cm
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 24. 15:37
A csabai csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.