Körtés lepény recept
A Körtés lepény hozzávalói:150 g túró
6 ek olaj
1 tojás
2 tasak vaníliás cukor
1 ek kakaó
300 g liszt
pici só
3 tk. sütőpor
Töltelék:
3 tojás
250 g túró
250 g tejföl
4 ek citromlé
80 g nádcukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 üveg körtebefőtt vagy 1, 5 kg körte
A Körtés lepény elkészítési módja:
A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük. Ha szükséges tehetünk még hozzá tejfölt, (ha túl száraz lenne). A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük, és a tésztát kinyújtjuk úgy hogy a tepsi széleire is jusson belőle. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből habot verünk. A sárgáját a túróval, tejföllel, cukorral, citromlével, pudingporral, és a fűszerekkel összedolgozzuk. Majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjét. A tésztára öntjük. A körtéket legyezőmintában bevagdossuk, és a krémre rakosgatjuk mintával felfelé. 200 fokta előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 35*25 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 22. 15:35
A körtés lepény elkészítési módja és hozzávalói.