Karácsonyi csigák recept
A Karácsonyi csigák hozzávalói:Tészta:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db tojás
15 dkg túró
6 ek tej
8 ek olaj
5 dkg vaj
10 dkg marcipánmassza
Töltelék:
10 dkg mazsola
5 dkg mandula
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Máz:
18 dkg porcukor
2 ek citromlé
A Karácsonyi csigák elkészítési módja:
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, túrót, tejet, olajat, vajat és marcipánmasszát sima tésztává keverjük. Kb. 45cm hosszú és 35 cm széles téglalappá nyújtjuk. A mazsolát, mandulát, cukrot és vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és a tésztára simítjuk. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk. A cukros- citromleves keverékkel megkenjük a csigákat. 15- 20 perc sütés elegendő.
Mi még csak hárman vagyunk, mégis elég hamar elfogynak a csigák.
Célszerű egyszerre dupla adagot készíteni;)!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 158b969926, 2008. szept. 8. 18:41
A karácsonyi csigák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.