Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás- túrós rácsos recept

Almás- túrós rácsos recept

Az Almás- túrós rácsos hozzávalói:
Tészta:
45 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg cukor
1 citrom héja
Túrós töltelék:
25 dkg túró
2 dl tejföl
2 tojássárgája
5 dkg vaníliás pudingpor
5 dkg liszt
5 dkg búzadara
10 dkg cukor
3 tojásfehérje
Almás töltelék:
20 dkg alma
5 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor


Az Almás- túrós rácsos elkészítési módja:
A tésztát kézzel, gyorsan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük. A túrós töltelékhez az átpasszírozott túrót, tejfölt, tojássárgákat, pudingport, lisztet és a búzadarát összekeverjük. Ehhez adjuk óvatosan a cukorral felvert tojásfehérjéket. A tésztát félig elősütjük, majd beletöltjük a túrós keveréket. Töltés előtt a félig átsütött tésztából egy kevés mennyiséget félreteszünk, ezzel fogunk rácsozni a végén. Almatöltelék: a felszeletelt almákat a pudingporral, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással összekeverjük. Ezt a túrós rétegre tesszük. A maradék tésztával berácsozzuk a süti tetejét és megkenjük tojássárgájával. 35- 45 perc alatt megsül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás- túrós rácsos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook