Reszelt túrós II. recept



Tészta:
80 dkg liszt
1/2 kg ráma margarin
1 sütőpor
50 dkg porcukor
6 db tojássárgája
6 evőkanál kakaó
Töltelék:
1 kg túró
25 dkg porcukor
6 db tojásfehérje
ízlés szerint mazsola
1 csomag vaníliás cukor
A Reszelt túrós II. elkészítési módja:
A tészta alapanyagokat összedolgozzuk és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket. A túrót porcukorral és a mazsolával elkeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk finoman keverve a túróhoz. A tésztát a hűtőből kivéve elfelezzük és az egyik felét nagy reszelőn a kikent tepsibe reszeljük. Rárakjuk a tölteléket és a maradék tésztát a tetejére reszeljük. Közepes lángon megsütjük. (kb. fél-háromnegyed óra)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kikki, 2008. márc. 14. 07:54
A reszelt túrós ii. elkészítési módja és hozzávalói.