Diós-habos sütemény recept
A Diós-habos sütemény hozzávalói:Tészta:4 tojás
20dkg porcukor
10evőkanál víz
15dkg darált dió
20dkg liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
KRÉM: 3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
2.5 dl tej
15dkg porcukor
1 csomag margarin
2 csomag vaniliás cukor
HAB:
2csomag tejszínhabpotló port
3 dl tejjel keményre verni és a kémre kenni.
TETEJÉRE: csokit reszelni
A Diós-habos sütemény elkészítési módja:
A tojások sárgáját a porcukorral, vízzel jól elkeverni, beleszórni a darált diót, és a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéből habot verni és óvatosan a masszához keverni. Előmelegített sütőben megsütni. Krém:A tejet elkeverni a liszttel, tojássárgájákkal, sűrűre főzni. A porcukrot a margarinnal és a vaniliás cukorral habosra keverni, ha kihűlt a főzőtt krém. a kettőt összekeverni. Tetejére: csokireszelék
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1f84e1c7b5, 2008. febr. 23. 17:08
A diós-habos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.